Været, MGP og boken jeg leser (torsdag 25.februar 2021)

Så våknet vi til overskyet vær. 

Jeg trodde vi var varslet om sol i dag, men sånn gikk det ikke. Som trøst får vi langrenns-vm allerede fra ni-tiden. Og varmegradene fortsetter slik at snøen forsvinner sakte og sikkert.

Så tilbake til MGP-kåringen. 

Vi har fått en vinner, en sympatisk vinner, men var melodien av en kvalitet som kan konkurrere internasjonalt. Jeg er redd for at mange ga sin stemme til vokalisten og ikke til sangen. Hvis vi hadde brukt en blanding av fagjury og folkejury, ville sympatistemmene mistet noe av sin dominerende virkning. 

Jeg leser for tiden 

en eldre bok av Ken Follett. «Hvitt På Hvitt» er navnet og utgitt i 2004. Her er det også virus og virusbekjempelse som er temaet, så den kampen som vi kjemper i dag er ikke akkurat ny. Vi husker jo SARS-virus, svineinfluensavirus og fugleinfluensavirus. Alle i de siste tjue årene.

Vant den beste musikken?

Søndag 21. februar 2021

Dagen i dag blir nok for det meste innedag. Lufta er ikke gunstig for meg som astmatiker, og dessuten har vi avslutningen av skiskytter-vm. 

Musikkens store kveld, Melodi Gran Prix er over og vinneren er kåret. Mange har meninger, og det har også jeg. 

Den største innvendingen min er kanskje at vokalisten har markedsført seg sterkt gjennom intervjuer om sine psykiske plager. Spørsmålet mitt er da, var det musikken som vant eller var det vokalistens plager som vant støtte og sympati. Og vil vokalisten klare å bruke dette temaet i Rotterdam? Hvem vet?

Den andre innvendingen er spørsmålet om musikkens kvalitet. De fleste fremføringene var dominert av sterk og høylytt musikk slik at vokalistenes stemme mer eller mindre forsvant. Dette gjelder selvfølgelig ikke blåsemafiaen.