Inneluft, Nakstad, Bergenserne og Black Friday

fredag 26. november 2021

 

Første natt 

etter installering av luftrenser ga resultat. Tror jeg. I alle fall sov jeg en hel natt ved siden av Inger Johanne. Uten avbrudd. Den første hele natta siden vi kom hjem fra Gran Canaria. Dette lover bra!

 

Nakstad, 

hele Norges «fungass.» har kommet med ny bok som handler om tiden under pandemiutviklingen. 

Jeg er allerede i gang med Ken Follets «Aldri» som er skrevet etter pandemien og omhandler hva som kan skje når ting skjer uten at noen vil det skal skje. Nakstads bok blir min neste.

 

Bergenserne 

surrer rundt i sin egen boble. Bryggen er viktig, sier de, men de gir egentlig blaffen og lar bilistene spy ut forurensning over hele kaiområdet. Men elektrisk trikk? Nei, det går ikke an, sier motstanderne.

 

Black Friday 

eller Skousens mer fargerike tilbudsperiode ga oss en svært gunstig pris på luftrenseren vår. Vi tenkte at vi skulle stikke innom Power, men da hadde vi kanskje blitt lurt, slik vi leser i avisene at de driver med. Det er egentlig ganske trist at vi har store forretninger som driver med det vi alle oppfatter som kjeltringstreker.

Offeret og hyenene.

fredag 19. november 2021

 

Etter hvert som vi blir eldre, tenker vi seinere og roligere og vurderer mer. Hva var det som skjedde? Hva mener jeg om dette?

 

De yngre kaster seg over temaene og beslutter. Raskere og raskere etter hvert som internettet blir raskere og raskere. De mener, og de sletter det de mente. Raskere enn deres egne tanker går. Tast, tast og tast igjen. Fy! Det der går det ikke an å si. Slett, slett og slett igjen. Og tast på nytt. 

 

Sånn har det kanskje vært de siste to døgnene med stortingspresidentens tabber. 

 

Har du sett videoene av disse afrikanske hyenene som i jaktens rus kaster seg over sine ofre? De hyler, de gneldrer, de biter og tygger, mens offeret alene forsøker å forsvare seg som best det kan. Kanskje noe forvirret. For hva var det som skjedde meg?

 

I begynnelsen er det kanskje noen som forsvarer offeret. Kanskje et dyr av samme slaget. Men etter hvert blir prisen for høy. Og dermed blir offeret alene i kampen. 

 

I dag står den tidligere stortingspresidenten igjen. Alene med sine tanker. Og hyenene? Hva gjør de? Offeret er jo nedlagt? 

 

Opprydderne overtar det hele. Politiet, stortingskommisjoner, riksrevisor er allerede i bildet. Oppryddingen starter.

 

Hvem har tapt? 

 

Stortingspresidenten, stortinget eller alle oss som tror at vi har et politisk styringssystem som er bedre enn i alle andre land.

 

Egentlig så var det vel ikke stortingspresidenten som alene hadde rotet det til? Alle reiseregningene, stortingsleilighetene, riksrevisoren som ikke slapp til? 

 

Var dette også stortingspresidentens skyld?