Virusandelen synker, forhandlingene, fornekterne i Oslo, Blomster-Finn, Tine lettmelk og Shuggie Bain.

Søndag 11. april 2021

 

Nå er klokka nesten halv åtte og sola viser seg fra en skyfri himmel foreløpig. Vi har pluss en grad her i Sandefjord, og smertehelvetet fra Helvetesilden virker stadig svakere, men det er der, så jeg er glad for at jeg har fått Paracet på resept.

 

Covid-19 er i fortsatt nedgang 

og hvis det er sånn at viruset trives dårligere i varmen, ja, da ser jeg håpet fremover, noe Sandefjord Lufthavn også gjør. De håper på skikkelig åpning fra første juni, leser jeg i Sandefjords Blad. Datoen er min fødselsdag. Så fikk jeg sagt det også.

                                                                                                                                           

Forhandlingene mellom LO og NHO 

går nå på overtid, men det er jo fornuftige mennesker som styrer disse, så alle lever i håpet om at løsningen er nært forestående, for streik er noe skitt for alle.

 

Fornekterne i Oslo 

samlet seg foran Stortinget og protesterte mot at munnbindene beskytter, at Covid-19 er farlig og mye mer. Dette er helt greit hvis de klarer seg med et lite bål midt i hovedstaden. Charter-Svein var en av dem. Kanskje ikke for å markere, men heller en måte å ikke komme i glemmeboka. Han burde egentlig hatt noen som kunne beskytte ham mot seg selv, tenker jeg. Verre er det med dem som nekter å hjelpe dem som jobber med å lokalisere smittede, slik vi leste her forleden. 

 

Øvelse gjør mester, 

mener kanskje Blomster-Finn når han sier at regjeringen har øvd seg på oss. Hva skulle de ellers gjøre, sier han. De har jo aldri gjort det før, legger han til. Så han beskytter Solberg og vil stemme på hennes parti, selv om han aldri har gjort det før. Alt i henhold til programmet i TV2 Nyhetskanalen.

For n’te gang har vi kjøpt Tine lettmelk 

som ikke holder det den lover. Holdbar til 16.april står det på kartongen, mens datoen i dag er 11.april. De siste gangene har vi klaget og fått penger tilbake fra OBS i Sandefjord, men det er jo ikke sånn det skal være. Så nå kjøper vi kun melk som vi skal bruke innen tre dager. https://tine.nohttps://coop.nohttps://melk.no

 

Da har jeg kommet til veis ende av boken Shuggie Bain av Douglas Stuart. En bok som ga lite av lystighet, men masse følelser spesielt gjennom lille Shuggie som forsøkte å hjelpe moren sin selv om hun ga lite tilbake. Tross mye elendighet skimter jeg et mulig godt liv for Shuggie og venninna, kanskje også for broren.

Helvetesilden, vaksinepass, Kiwipriser og straffede statsministre.

Lørdag 10. april 2021

 

Herpes-blemmene fra Helvetesilden 

har gått tilbake. Smertenivået har også gått noe tilbake, men bare noe. Dessverre vil nok dette bli sånn fremover. Smertene vil komme og gå, var det en som fortalte meg.

 

Myndighetene har ennå ikke bestemt seg 

for om de skal innføre vaksinepass. Og heller ikke hvordan. Noen vil ikke kunne få vaksinen og andre vil ikke ta den. Skal de holdes utenfor helt til Norge er fullvaksinert? Og utenfor hva? Hva med resten av Europa og resten av verden? Hvor vil dette vaksinepasset gjelde? I teatret? I restauranter? Utenlandsreiser til hvor?

Jeg forstår hvorfor myndighetene ennå sitter stille i båten uten å komme med konkrete anbefalinger. Dette er vanskelig.

 

Og Kiwi senker prisene 

på produkt etter produkt, men samtidig går handlesummen opp. De setter vel ned prisene på lokkevarene, mens de øker dem på de andre. Business er business.

 

Nå er to statsministre i Norge straffet. 

Gerhardsen var først, og nå kom Solberg. 

Meg til høyre første skoledag

En ny dag og boken Shuggie Bain.

Fredag 9. april 2021

 

I dag er det fredag 

og begynnelse på en ny helg. Og snart har de fri, de som jobber. Jeg tenker en del på de som er permitterte eller de som har mistet jobben sin. Kanskje også uten muligheter til å få den tilbake. 

Det er harde tider for både arbeidsledige og unge som ikke kan være sammen, mens vi pensjonister har blitt luksusgenerasjonen. 

Jeg har sovet en god natt og da jeg våknet, tenkte jeg at nå er smertene fra Helvetesilden borte, men den gang ei. Utover formiddagen har de kommet tilbake, om ikke så kraftige som tidligere. 

Det gode været er i ferd med å komme tilbake. Sol og tre plussgrader klokka halv ni om morgen skal vi ikke kimse av.

 

Jeg leser for tiden boken Shuggie Bain av Douglas Stuart fra en tid i Skottland da kullgruvene ble stengt, den ene etter den andre. Arbeidsledigheten herjer, og alkoholen gjør ikke dagene noe bedre. Hovedpersonen Agnes forsøker allikevel å «holde fortet» med ungene sine selv om alkoholen har tatt mye av styringen. 

Dette er ikke særlig lystig lesing, men jeg lever meg lett inn i hennes situasjon og tenker at det er viktig å sørge for dem som mister eller har mistet inntektene sine i dagens krisetider. De økende køene foran Fattighuset og tilsvarende steder andre steder i landet forteller meg at vi må ha en bedre politisk løsning for situasjoner som den vi har i dag.

Syttende mai, sjøkontakt, 113-appen, parkering i sentrum.

Torsdag 8. april 2021

                        

Så fikk vi beslutningen 

fra ordføreren i Oslo. Syttende-mai-feiringen i hovedstaden går fløyten. Fra den politiske ledelsen her i Sandefjord har vi vel ennå ikke hørt noe. Så vidt jeg vet.

 

Spaserturer 

mens vi har kontakt med havet er svært viktig for mange av oss, og nå leser jeg i Sandefjords Blad at rådmannen har tenkt på dette. Som tidligere sjømann er kontakt med havet svært viktig. Jeg behøver ikke se fjorden eller havet i det daglige, men avstanden må ikke være for lang, og turgåing langs sjøvann er svært godt for sinnet.

Sandefjordsfjorden, Strandsonen | Kommunen og Inger Line vil at du skal kunne spasere uavbrutt på begge sider av fjorden fra Tranga til Brygga (sb.no)

 

I Østlandsposten leser jeg m en familie som virkelig fikk bruk for 113-appen da mannen i familien ødela ryggen på tur uten å kunne komme seg ned til sivilisasjonen. Denne har jeg lagt inn på mobiltelefonen min for lenge siden, så dette er en reklame for denne. 

Jeg leser: Søsteren min brukte appen hun hadde på telefonen. 113-appen. Den bør alle ha. Hun er en av landets dårligste på kart, nord og sør og slikt, hun må ha hjelpemidler for å finne ut av hvor hun er, ler han i dag. Glad for å ha en søster med rett app.

Helvetesild eller Herpes-virus er noe dritt. 

Dette er min andre uke med denne plagen. 

«Du er helt frisk. Du har bare Herpes», sa legen på legevakta. 

«Årsaken er nok vannkopper da du var barn», mente fastlegen. «Paracet er løsningen. Du får resept av meg på ett grams Paracet».

Resten har jeg lest meg til på statens helsesider. Det er mange som mener mye når jeg googler på Helvetesild, og mye er bare tull, men «helsenorge.no» og NHI.no har solid informasjon.

Utslettet er bagateller, men de innvendige smertene har slått meg helt ut og sørger for lite søvn. 

Og så et tema som får mange bilister i harnisk. 

Det er så mange som vil kjøre sin egen privatbil helt inn i bykjernen og helst til den butikken som de vil besøke. Jeg tror at vi på sikt må vende oss til at bilene våre må stanses på et parkeringssted utenfor bykjernen der folk lever og hygger seg. Transporten videre inn i sentrum må besørges av egnede kollektive transportmidler. Da kan sentrum bli et trivselsområde for både gamle og unge uten at sentrumsgatene stenges av parkerte biler. Butikker må også vende seg til at det er de som må sørge for varetransport ut til sine kunder. Da tenker jeg på tyngre og uhåndterlige produkter. 

Vaksine, Debatten i NRK og vaksinepass.

Onsdag 7. april 2021

 

Da har vi fått våre første vaksiner. 

Klokka halv ni morgen var ideelt. Lite mennesker og uthvilt personell i Ishallen, men innkallingen til Stadionveien 15 som er svømmehallen, var feil. 

 

Debatten i NRK 

blir etter hvert litt tøvete med sine avbrytelser. Kanskje de skulle vurdert å gi de inviterte mulighet til å snakke seg ferdig, innenfor et begrenset tidsrom?

 

Så er noen svært entusiastiske til vaksinepass, 

slik at de andre som ikke har fått vaksine kan stå utenfor og se på oss som er sikre. Jeg fikk den første vaksinen i dag, så jeg blir nok innafor, mens du som ikke har fått sprøyta di, kan stå og se på meg som har det så bra. Er det sånn vi vil ha det?

Formueskatt, prikkbelastning, jagerflyene våre og Kiwi

Tirsdag 6. april 2021

Overskyet og to plussgrader. 

Påsken er over og vi er alle spent på utviklingen av Corona-smitten.

I morgen får vi vaksinen vår.

I dag leser jeg at Frp foreslår å redusere formueskatten på arbeidende kapital. Dette er jeg ganske enig i, mot at utbytte beskattes som ordinær lønnsinntekt.

Det samme partiet, Frp, vil også fjerne prikkbelastningen i trafikken. Hva blir det neste? Vi vet jo at de kjemper for å få flere til å si at de vil stemme Frp ved kommende valg.

Store overskrifter om at våre nye jagerfly koster trehundre tusen kroner per time. Men så antydes det at vår unge scoringsmaskin i Tyskland får åtte millioner kroner i uka. Da er det vel ikke så dyrt med disse jagerflyene?

Og Kiwi jobber for å tilby lavere priser, hører vi i reklamen, så hvorfor øker prisene da? Jeg for min del tror at alle kjedene jobber livet av seg for å tjene mer penger innen grensene til de svenske matvarebutikkene åpner igjen. Da tipper jeg vi får se lavere priser også i Norge.

Været, bønder og MDG

Mandag 5. april 2021

Så kom kuldegradene tilbake, men vi har sol fra skyfri himmel, så da blir det kanskje plussgrader utover dagen, og helvetesilden preger fortsatt dagsformen min. 

Vi hører på TV2 Nyhetskanalen at bøndene sliter med den mentale helsa, fordi de er alene om bekymringene rundt tilførsel at utenlandske arbeidere som ikke kommer i år. Derfor er de avhengig av at norske arbeidsledige trår til. Dessuten er det å være alene mentalt slitsomt. Samdrift burde vurderes. 

Og så er det Miljøpartiet De Grønne da, partiet som får noen til å få skikkelig tenning og bli helt rabiate i kommentarfeltene. Jeg er medlem av et helt annet parti, men jeg synes det er viktig at alle borgeres meninger får spalteplass i alle media sånn at vi stadig får vurdert våre egne meninger om ditt og datt. Ut fra meningsmålinger ser vi jo at det er ganske mange som er tilhengere av dette partiet, så det må jo være elementer som er viktig for mange.