Mange er engstelige for folkevandringene som stadig øker.

Mange er engstelige for folkevandringene som stadig øker. Over hele verden. 

I den siste tiden har Gran Canaria vært mest populært i Europa for folk fra Vest-Afrika, og mange hiver seg på facebook og lignende med sine meninger om utviklingen. 

De mest høyrøstede er sterke motstandere av at migrantene fra Afrika kommer til øya i sine slitne båter og mener at øya ødelegges. Samtidig er de tilhengere av Grand Canaria For Alle. Da tenker jeg «Hvem er alle» for disse skribentene?

Den Største Forbrytelsen

Søndag 28. mars 2021

En ny dag og klokka har blitt mer enn den var i går på samme tid. Jeg trodde jeg sto opp klokka syv, men så var den egentlig åtte. Det blir nok bedre når vi er kvitt dette med sommer- og vintertid. En gang i tiden.

I går så vi «Den Største Forbrytelsen» på Viaplay. Jeg hadde lest boka. Inger Johanne hadde ikke. Vi ble sittende litt matt etterpå, selv om vi visste at en stor del av landets befolkning jobbet for okkupasjonsmakten i disse årene. På den ene eller andre måten. 

Nordmenn kommer fra utlandet etter å ha vært på ferie eller opphold uten at dette har vært reise av arbeidsmessig art. Noen norske på Gran Canaria har fortalt oss at de ikke er interessert i å følge pålegget fra myndighetene om karantenehotell. De er altså seg selv nok. Sånn er det bare, som en av dem sier, men de møter liten støtte fra oss som vil unngå smitte.

I morgen skal vi bestille time for vaksinering. Nå er det vår tur.

Sutrende nordmenn vil hjem.

I TV2 Nyhetskanalen i dag fikk vi høre fra sutrende nordmenn som vil hjem til påske. De vil hjem, men de synes det er ille at de må bo på hotell i ti dager i karantene, og det for egen regning. Alt for å gi sikkerhet mot smitte for oss andre. 

Så ille. Fem hundre kroner per døgn må de betale, og for den prisen får de også tre måltider. 

«Naziregler», sier en. For åpen mikrofon. 

«Og vi som er pensjonister», sier en annen.

«Ærlig talt», tenker jeg. 

Vi bruker også å være der på øya, opptil fem måneder i året, fordi jeg plages av astma, og opphold der nede gjør at jeg klarer meg mye bedre hjemme resten av året. 

Men vi fikk raskt beskjed fra myndighetene, at dette ikke var spesielt lurt siden Coronaen var i rask fremmarsj. 

Den samme beskjeden fikk de som er der nede nå, men de mente at de ville trosse myndighetenes anbefaling.

Det er altså ikke myndighetenes hevn, men et håp om å redusere smitteøkningen.

Listhaug driver med sitt.

I dagens spørretime 

blir statsministeren konfrontert med mye av det regjeringen har gjennomført og ikke har gjennomført i disse Corona-tider. Mange har meninger, og det er naturlig at stortingets medlemmer bruker denne timen til å vise at de gjør jobben sin. 

Det meste handler om problemene virus-smitten skaffer oss, men Listhaug henter opp emner som statsministeren umulig kan svare på. Dette gjelder de som trenger helsehjelp utenlands og som har blitt markedsført gjennom SPLEIS. Dette er noe som kan gi Frp noen ekstra velgere, akkurat nå når dette er aktuelt. I morgen er det noe annet.

Pindsle Industriområde i Sandefjord

I dag gikk gåturen til Pindsle Industriområde. Ganske fredelig, ikke sant?

Veien hjem gikk her mellom industribygningene

Se her. Denne er lagt ut for salg. Dette kunne vel vært noe?

For en stund siden var også dette bygget ledig. Tenk å bo på toppen her?

Og så kunne vi hatt en skikkelig sklie her. Tøft, ikke sant?