Skredet i Gjerdrum (torsdag 31.desember 2020)

Torsdag 31. desember 2020

 

Fortsatt jobber 

letemannskapene på Gjerdrum i håp om å finne overlevende etter kvikkleireskredet. I natt reddet helikoptermannskapene ei bikkje, noe som kanskje gir nye håp om å finne mennesker.

 

Det er viktig 

for oss mennesker at våre hjem skal være det sikreste stedet på jorda. Det er der vi bør kunne føle oss tryggest. Men i Gjerdrum opplever nå mange at sånn er det ikke. 

 

Selve grunnen 

der hjemmene er plassert, er ikke sikre i det hele tatt. I tillegg leser jeg at slik er det mange steder i Norge. Mange hjem er bygget på kvikkleire som bare trenger litt «røre», så er fast masse omdannet til en flytende grøt. Les her: kvikkleire – Store norske leksikon (snl.no)

 

Jeg leser også 

at det kommer til å gå mange flere skred på Romerike i årene som kommer. Skredområdet i Gjerdrum er i risikoklasse 5 – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

 

Det vi har mest av i Norge er fjell, 

og det er vel sikrere fundamenter enn grunn som vi ikke kan stole på i det hele tatt, slik vi har opplevd det nå, enda en gang, for vi har opplevd det før. Bare les her: Kvikkleireskred i Norge (ngi.no)

 

Her vi bor, 

i leilighet på Mo Terrasse, ble vi lurt av utbyggeren som lovet oss varme fra energibrønner i grunnen. Det sto det skrevet i prospektet. De valgte i stedet en mye dårligere løsning for oss, men en billigere løsning for dem. Blant argumentene deres var at grunnen er så ustabil, at det å bore i denne, ikke var bra. Men å plassere en hel boligblokk på denne ustabile grunnen er ok? Forstå det den som kan.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg